Cookies Policy

By using the BRIDGE FOR DESIGN website you agree to our use of cookies as described in our cookie policy. Click here to view cookie policy

Plain Sailing

Date published: February 02 2018

Barnes, UK

Click here to visit Plain Sailing Website >>

With a shared gratitude for fine detail, Tailored Living and the client decided on a formal design for this Barnes home

Designers Tailored Living Interiors have refurbished a home located in a very prestigious residential road in Barnes.

Working for a high level executive from a technology company and his wife and two teenage boys, the property had been recently renovated and extended before they bought it. Described as an amazing, elegant renovation, a sophisticated basement extension with really high ceilings had been added, in addition to a double storey rear extension and dormer alteration.

The property had been renovated to very high standards, and Tailored Living’s aim was to create an interior worthy of all the wonderful existing architectural details already in place. And
so, the layout was working perfectly. No interior architectural design was required for this project, with the team’s main focus having been to create a flow internally within each of the rooms, it said.

Working closely with the client, different functions were allocated to each of the rooms. For instance, a large basement space was clearly marked out as the cinema room, but other rooms required a little bit more thought to find them a perfect function.

The collaboration between client and designer worked harmoniously throughout the project. It transpired that all parties shared an appreciation of the finer details, with all confessing a perfectionist side to their personalities. As a result, this project was ‘plain sailing,’ and moved along at an impressive pace for one of this size. 

Most of the furniture in the home as it stands today was bespoke made. Th is included the coffee table and sideboards in the reception, the kitchen shelving, all the home’s headboards, the office furniture, as well as the library, bar chairs and poufs in the cinema. 

Being obsessed with details, the designers said that not the slightest element got overlooked. For example, the Jura blue Limestone used for the tabletop blends perfectly with the midnight blue sofa. Even the books in the room are in synchronisation with the rest of the colour scheme.

The team at Tailored Living admit that they love the initial stages of every project, largely as a result of how much they enjoy drawing, that it’s great fun making rooms work. But for this home, it was the end result, when all the elements start to arrive and the rooms start taking shape, that brought them the greatest satisfaction.

Photographer: Nick Smith

Designer: Tailored Living

Author: Jake Kennedy

and get ten issues for the price of eight